Gezin draaiende houden

Kinderen opvoeden en een gezin draaiende houden gaat niet altijd even makkelijk.

Elke ouder maakt weleens een moeilijke periode mee door bv ziekte, relatieproblemen, financiƫle problemen, een huilbaby, moeite met het gedrag van je kind, onzekerheid over hoe je bepaalde dingen moet aanpakken, (het gevoel hebben) er helemaal alleen voor te staan. Home-Start+ is een opvoedondersteuning voor gezinnen met kinderen tot veertien jaar. Vrijwilligers komen eens per week bij de ouders thuis, bieden vriendschap, een luisterend oor en praktische hulp op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Ze helpen ouders hun zelfvertrouwen te vergroten en eigen kracht terug te vinden.

Hulp vragen bij de opvoeding en alles wat daarbij komt kijken is niet raar. Het geeft aan dat je om je gezin geeft en de situatie wilt verbeteren. Het kan een opluchting zijn als iemand je een steuntje in de rug biedt.

De ervaring leert dat zowel het gezin als de vrijwilligers veel aan de bezoeken hebben, voor de gezinnen betekent het de eigen kracht hervinden en de vrijwilligers ondervinden veel voldoening in het begeleiden van de gezinnen. De vrijwilligers van Home-Start+ hebben opvoed ervaring, krijgen een gedegen voorbereidingstraining  en zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), bovendien is er veel aandacht voor deskundigheidsbevordering. Alle vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door een ervaren coƶrdinator.  

Gezinnen en vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor ondersteuning of een informatief vrijblijvend gesprek bij Astrid de Vries T: 06- 35118877 of E: a.devries@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht