Gezocht: Bestuurslid Opvoeden en Opgroeien

De functie:

Als bestuurslid Opvoeden en Opgroeien maak je deel uit van het afdelingsbestuur.

Home-Start wordt uitgevoerd met één betaalde coördinator. Het bestuurslid heeft regelmatig overleg met de coördinator, de consulent van de afdeling en de gemeente over de voortgang.

Als bestuurslid zorg je ervoor dat je op de hoogte bent/blijft van de lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen binnen de thema's Opvoeden en Opgroeien en zet je je in voor het eventueel ontwikkelen van nieuwe activiteiten binnen deze aandachtsgebieden.

Wat we vragen:

Je hebt affiniteit met de kernwaarden van Humanitas en met het onderwerp van je portefeuille. Daarnaast heb je ook belangstelling voor de andere thema’s van de afdeling (eenzaamheid en armoede).
Je committeert je aan je bestuurlijke taak en hebt voldoende tijd om die inhoud te geven. Uitgegaan wordt van een tijdbeslag van ca 4 tot maximaal 8 uur per week. Je bent een echte netwerker en beschikt over een goed (lokaal) netwerk of je kunt dat snel opbouwen. Je bent bereid je te verdiepen in de werkwijze van de lokale overheid en samenwerkingspartners in ons werkgebied. Je bent een teamspeler, gericht op constructieve samenwerking en kunt makkelijk schakelen tussen operationeel en strategisch niveau. Bestuurlijke ervaring is een pré. Je bent woonachtig in de regio Noordoostpolder.

Wat we bieden:

Interessant en zinvol vrijwilligerswerk bij één van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Een introductieprogramma (via Humanitas Academie), workshops en trainingen. Samenwerking in een prettig team. Vergoeding van gemaakte onkosten.


Heb je interesse in deze functie? Stuur ons een mailtje of neem telefonisch contact op. Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Mail: noordoostpolder@humanitas.nl

Bel: 06-109 58 782

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je ook contact opnemen met Besna Bikhan (consulent) b.bikhan@humanitas.nl – 06-109 58 782

Terug naar het nieuwsoverzicht