Her- en erkenning, steuntje in de rug!

Als ouders van jonge kinderen kun je het gevoel hebben er alleen voor te staan, het idee hebben dat dit alleen in jouw gezin speelt, de vrijwilligers van Home-Start / Home-Start+ geven een steuntje in de rug, her- en erkenning ieder gezin heeft namelijk zo zijn eigen problemen die voor je gevoel vaak groter zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Als je ze kunt bespreken met iemand die naar je luistert kan dit al een verademing zijn, niet iemand die zegt: “Het gaat wel over” of “Het valt wel mee”, maar iemand die met je mee wil denken en naar samen met jou naar een oplossing zoekt. 

Alle vrijwilligers van Home-Start / Home-Start+ zijn zelf ouder, hebben een gedegen training gehad en zijn in het bezit van een VOG, de privacy is gewaarborgd, zij bieden een luisterend oor, praktische hulp en ondersteuning voor gezinnen met kinderen van 0 tot 14 jaar, de vrijwilligers komen in overleg met het gezin 1 keer per week bij hun thuis, de vraag van het gezin staat centraal.

 

De ondersteuning is op basis van gelijkwaardigheid en respect, volgens de normen en waarden van Humanitas. Gezinnen kunnen doorverwezen worden maar ook zelf een beroep doen op ondersteuning van Home-Start / Home-Start+.

Terug naar het nieuwsoverzicht