Oog voor het ouderschap en opvoed schap

Ouderschap is niet iets waar mensen voor opgeleid worden. Ze krijgen kinderen en dan zijn ze ouders. Dan moeten ze het maar kunnen. Meestal gaat dat prima. Maar soms is een kind hebben moeilijker dan verwacht. Een kind kan immers van alles hebben, van een pittig temperament tot eet- of slaapproblemen, maar ook een autistische stoornis, verstandelijke beperking of GGZ- problematiek. Dat maakt ouderschap op allerlei manieren ingewikkeld. Als je 24 uur per dag voor je kinderen klaar staat moet zorgen dat alles thuis op rolletjes loopt, soms ook nog moet zorgen dat je er een baan buitenshuis op na houdt, wordt het bijzonder moeilijk om  vol te houden. Mensen hebben de kennis vaak niet die ze nodig hebben, de energie die in de opvoeding gaat zitten neemt toe, de partnerrelatie kan onder druk komen te staan en hun sociale netwerk begrijpt deze ouders soms niet meer.

Hulp vragen is dan niet vreemd maar eerder een teken van kracht, jij wilt graag dat het in jouw gezin goed gaat en je kinderen in een fijne situatie kunnen opgroeien. Home-Start heeft oog voor het ouder- en opvoed schap

Home-Start/Home-Start+ is een opvoedondersteuning, op basis van gelijkwaardigheid met behulp van vrijwilligers die eens per week bij de gezinnen thuis komen, er wordt een luisterend oor en praktische hulp geboden. Voor de gezinnen maar ook voor de vrijwilligers geeft het veel voldoening als ouders weer goed in hun vel zitten en het gevoel hebben het weer allemaal aan te kunnen.

Voor informatie en aanmelden:

Astrid de Vries coördinator Home-Start

T:06 53809128

E: a.devries@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht