Ouders mogen verschillend zijn!

Ouders komen zelf uit twee verschillende gezinnen, met verschillende achtergrond en gewoonten. Als ze zelf een gezin stichten vallen de meeste ouders terug op dat wat ze gewend zijn. Dat is meestal wat ze hebben meegekregen van thuis. Zolang dit een beetje aansluit op elkaar is er niets aan de hand, maar vroeg of laat komt er een moment dat je kind hier een wig indrijft. “Hé, papa en mama hebben een verschillende mening en reageren beide anders op een regel. “Dat is interessant…….”

Er wordt vaak gedacht dat ouders klonen van elkaar moeten zijn. Dit is natuurlijk de grootst mogelijke onzin en bovendien absoluut onhaalbaar. Mensen zijn verschillend en ouders gelukkig ook. En laten we wel wezen wat is er nu mooier om je kinderen dagelijks te laten zien en ervaren dat mensen verschillend zijn in vele opzichten. Kinderen hebben een veel beter en helderder zicht op hun ouders dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Je kind weet precies bij wie en op welk moment wat te halen valt en maakt daar hopelijk een heel gezond gebruik van. Blijf lekker verschillend, dat geeft de ruimte om jezelf te blijven en toch je partner te steunen in zijn/haar manier van opvoeden.

Home-Start is er voor ouders die er even zelf niet uitkomen. Mocht je een luisterend oor willen een extra stukje hulp, dan zijn er de vrijwilligers van Home-Start die wekelijks ondersteuning kunnen bieden.

Voor inlichtingen aan aanmelden:

Astrid de Vries    Coördinator  Humanitas Home-Start+  NOP

T; 06-35118877 

E:  a.devries@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht