Ouders op één lijn, moet dat ?

Ouders komen zelf uit twee verschillende gezinnen, met een verschillende achtergrond en gewoonten, als ze zelf een nieuw gezin stichten vallen de meeste ouders terug op dat wat ze gewend zijn. Dit is in de meeste gevallen wat ze hebben meegekregen van thuis. Zolang dit een beetje op elkaar aansluit is er niets aan de hand, maar vroeg of laat komt er een moment dat je kind hier een wig in drijft.” Hé, pappa en mamma hebben een verschillende mening en reageren beide anders op een regel. Dat is interessant….”.

Er wordt vaak gedacht dat ouders klonen van elkaar moeten zijn. Dit is natuurlijk de grootst mogelijke onzin en bovendien absoluut onhaalbaar. Mensen zijn verschillend en ouders gelukkig ook. Wat is er nu mooier dan kinderen dagelijks te laten zien en ervaren dat mensen verschillend zijn, kinderen hebben meestal een veel beter en helder zicht op hun ouders dan je voor mogelijk houdt, ze weten precies bij wie en op welk moment wat te halen valt en maakt daar hopelijk een heel gezond gebruik van.

Dat wil niet zeggen dat hiermee het opvoeden gemakkelijk is, soms zit je echt met je handen in het haar en denk je dat jouw gezin het enige is waar af en toe strubbelingen zijn. Niets is minder waar, iedereen loopt op z’n tijd tegen opvoedvragen aan. Een vrijwilliger van Home-Start/Home-Start+ kan helpen om een en ander te relativeren en samen naar een oplossing te zoeken.

Wil je vrijblijvend informatie bel of mail naar:

Coördinator Humanitas Home-Start/Home-Start+ NOP:

 Astrid de Vries

T: 06-35118877

E: a.devries@humanitas.nl    

Terug naar het nieuwsoverzicht