Regelingen en voorzieningen

Binnen de Gemeente Noordoostpolder zijn er verschillende regelingen en voorzieningen voor mensen met een laag inkomen. Het kan soms best ingewikkeld zijn om erachter te komen of je ergens recht op hebt.

Op onze Formulieren Inloop kunnen we je daarmee helpen. Onze vrijwilligers zijn goed op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en kunnen samen met je kijken of je ergens voor in aanmerking komt.

Daarnaast kunnen we je bijvoorbeeld ook helpen met een overzicht van je inkomsten en uitgaven, het aanvragen van toeslagen of als je gewoon ergens een vraag over hebt.

Zwemslagregeling:

Vanaf 1 juli 2018 is het mogelijk voor ouders met een inkomen tot 120% van het minimumloon een zwemslagregeling aan te vragen. Met deze regeling kunnen kinderen het zwemdiploma A behalen. Niets zo belangrijk dat een kind leert zwemmen!

Mocht je hulp nodig hebben bij de aanvraag van deze nieuwe regeling dan helpen we je graag! We zijn elke dinsdagochtend geopend van 9.00-12.00. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Loop gewoon eens bij ons binnen!

Let op: in de zomervakantie is de Formulieren Inloop gesloten van 7 t/m 21 augustus. Vanaf dinsdag 28 augustus staan we weer klaar.

Wegens een toename van het aantal bezoekers op de Formulieren Inloop zijn wij op zoek naar vrijwilligers met specifieke kennis van belastingen en toeslagen. Neem voor meer informatie contact op met de coördinatoren!

Ankie Kamp, T: 06-35118132

Yvonne Knobbout, T:  06-29885345

E: ta.nop@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht