Vriendschappelijk Huisbezoek

EMMELOORD  Bijna een kwart van alle Nederlanders voelt zich eenzaam! Soms speelt ziekte of ouderdom een rol. Maar er zijn ook mensen die niet zo makkelijk contact leggen. Dan bestaat de kans dat mensen eenzaam worden!

Een Vriendschappelijk Huisbezoek kan de eerste stap zijn om op een eenvoudige manier contacten te leggen en daarmee een isolement te voorkomen of te doorbreken!

Humanitas Noordoostpolder verbindt met dit project deelnemers en vrijwilligers, met zo mogelijk dezelfde interesses.

 

Nicolien de Jong, coördinator bij Vriendschappelijk Huisbezoek verteld: sociale contacten zijn onontbeerlijk en verrijken een mensenleven of je nu jong of oud bent. Toch zijn er mensen die nauwelijks iemand zien en dat kan diverse oorzaken hebben. Ziekte, echtscheiding, verlies van werk, moeilijk contact kunnen leggen of het proces van ouder worden kunnen redenen zijn. Een vrijwilliger kan het gebrek aan contact doorbreken en helpen met het leggen van nieuwe contacten!

 

Samen wordt dan bekeken welke activiteiten kunnen worden ondernomen om weer wat meer onder de mensen te komen. Hierdoor krijgt iemand meer zelfvertrouwen, waarna de ondersteuning door de vrijwilliger kan worden afgebouwd. Het hebben van leuke sociale contacten is zo belangrijk, men krijgt er de levensvreugde weer mee terug”.

 

Begin volgend jaar gaat Humanitas Noordoostpolder van start met dit project, en daarvoor zijn zij nog op zoek naar vrijwilligers!

Die vrijwilliger is iemand die het leuk vindt om een contact op te bouwen door middel van huisbezoek of een gezamenlijke activiteit. Bijvoorbeeld samen naar de markt, muziek luisteren of wandelen. Raakvlakken wat betreft hobby's en interesses zijn handig. Gezelligheid staat centraal en het is de bedoeling dat daarnaast geholpen wordt met het op gang helpen van nieuwe of bestaande sociale contacten.

 

Voor meer informatie of aanmelden, neem dan contact op met coördinator Nicolien de Jong: tel 06 127 39 725 of per e-mail: huisbezoeknop@humanitas.nl/ www.humanitas.nl/afdeling/noordoostpolder

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht