Zorgverzekeringen 2018

Het einde van het jaar nadert en zoals elk jaar zal ook nu de zorgverzekering weer veranderen. Premies worden hoger maar ook huidige dekkingen en voorwaarden kunnen elk jaar weer anders zijn. Goed om eens kritisch te kijken naar de basis- en aanvullende verzekering.

Eigen risico:

Vooralsnog lijkt het erop dat het verplicht eigen risico voor 2018 gelijk blijft, namelijk € 385,-- per persoon. Krijg je zorg uit de basisverzekering? Dan betaal je een deel van de zorgkosten zelf. Dit is het verplicht eigen risico. Daarnaast is het bij sommige zorgverzekeraars mogelijk om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Hoe hoger het bedrag, hoe lager de maandelijkse premie.

Zorgverzekeringen vergelijken:

Op internet zijn er verschillende tools beschikbaar om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Belangrijk is om goed te kijken naar je huidige verzekeraar en dat wat je nodig denkt te hebben aan zorg.

Overstappen:

Vanaf half november tot eind december 2017 kun je van zorgverzekeraar overstappen. Doe je dit voor 1 januari dan zegt de nieuwe verzekeraar de huidige op. Overstappen kan officieel tot 1 februari maar let wel, dan moet je zelf je huidige verzekeraar opzeggen. Dit gaat dan niet automatisch.

Zorgtoeslag:

Zorgtoeslag is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Om tegemoet te komen in de zorgkosten en de zorg betaalbaar te houden voor iedereen. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het inkomen. Op de site www.toeslagen.nl kun je kijken of je in aanmerking komt voor deze toeslag.

Voor meer informatie :

A.Kamp: 06-35118123 of Y.Knobbout:06-29885345 E-Mail: ta.nop@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht