Vrijwilliger Vriendschappelijk Huisbezoek

Als vrijwilliger biedt je vriendschap en probeer je de mensen te begeleiden in het weer opnieuw opbouwen van een sociaal netwerk. 

Het vriendschappelijk huisbezoek heeft tot doel een medemens te helpen met het versterken van zijn/haar netwerk dat om wat voor reden dan ook erg klein is geworden (of soms zelfs helemaal is weggevallen). Die ondersteuning kan bestaan uit het bieden van een luisterend oor bij een kopje koffie, het weer aanleren om onder de mensen te komen, het (her)vinden van een nieuwe hobby en soms ook hulp bieden bij heel praktische dingen als ‘hoe werkt de regiotaxi’. Daarnaast organiseren we allerlei activiteiten om de deelnemers weer in contact te brengen met andere mensen. We streven ernaar de deelnemers binnen een termijn van ongeveer een jaar zoveel zelfvertrouwen te geven en een groter netwerk te helpen bouwen dat de eenzaamheid tot het verleden behoort.
Ook in jouw omgeving zijn er mensen (van alle leeftijden) die in deze situatie verkeren en waar jij als vrijwilliger het verschil kunt maken.


Je hoeft geen speciale opleiding of ervaring te hebben voor huisbezoek.
Humanitas ondersteunt en begeleidt je.

Wil je meer informatie of wil jij je aanmelden voor deze vacature?
Neem dan contact op met de coördinator Roelfien Wuestenenk tel: 06-12739725 of via
huisbezoeknop@humanitas.nl

Terug naar overzicht