Wat we doen

Efkes Dwaan

Hulp nodig bij karweitjes, maar geen klusser binnen handbereik? Vraag de Hulpdienst/Klussendienst. Efkes Dwaan. Want met sommige karweitjes en reparaties kun je nou eenmaal niet te lang wachten. Zoals een lamp of stekker vervangen, telefoon aansluiten, iets ophangen. 

Rouw en Verlies

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost.   

Vriendschappelijk Huisbezoek

Ben je 65+ en woon je alleen en zelfstandig? Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten  en die jou thuis bezoekt? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. Onze vrijwilligers vinden het leuk om contact met je op te bouwen door samen iets te doen.

Sinterklaas - speelgoedactie

De Humanitas Sinterklaasactie regelt voor elk kind ‘n cadeautje, als ouders ‘t niet breed hebben. Want ieder kind telt mee. Vrijwilligers kopen voor hen passende cadeautjes aan de hand van hun verlanglijstjes en leeftijden. Zo krijgen ook zij ‘n fijne Sinterklaasavond. Voor kinderen tot 10 jaar.

Kindervakantieweken

De Humanitas Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende kindervakantieweek.

Als vakantie er door omstandigheden niet in zit. Samen met met leeftijdsgenoten een week vakantie op een kampeerboerderij. Leeftijd: van 6 t/m 12 jaar.

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger biedt hulp bij je administratie.

Begeleide OmgangsRegeling

Ondersteuning van een vrijwilliger van Humanitas bij een Begeleide OmgangsRegeling bij scheiding. Waarbij een vrijwilliger van Humanitas als begeleider aanwezig is tijdens de omgang van het kind met de ouder die niet de dagelijkse zorg voor hem heeft.

Voorlezen Voorlezen, hulp bij taalachterstand

Heeft je kind moeite met de Nederlandse taal en is jouw Nederlands ook nog niet zo goed? Of heeft je kind moeite met schoolopdrachten? Vraag dan bij Humanitas een vrijwilliger die jouw kind thuis voorleest, de taal beter leert of helpt bij huiswerk.