HU-Maatjes / Eenzaamheid

Mededeling:

De activiteit HU-Maatjes/Eenzaamheid is voor de verdere duur van 2019 stilgelegd. Dit betekent dat geen nieuwe aanmeldingen in behandeling kunnen worden genomen

Voor wie?

Humanitas Noordwest-Friesland bemiddeld bij het zoeken naar een HU-Maatje. Daarmee zal kunnen worden bereikt, dat de hulpvrager sociaal actiever wordt, meer onder de mensen komt en daarmee vollediger leert te leven. Denkt u dat u in een dergelijke omstandigheid verkeert? Dan kunt u om van onze diensten op dit gebied gebruik te kunnen maken contact opnemen met de hieronder genoemde coördinatoren.

Wat wordt er gedaan?

Het is de bedoeling dat de hulpvrager en het maatje samen af en toe dingen gaan ondernemen die het voor de hulpvrager mogelijk maken actiever in het leven te staan. Dat kan zijn nu en dan een kopje koffie drinken en een praatje maken, voorlezen, een spelletje doen, wandelen of fietsen, sporten, activiteiten rondom een hobby, samen de stad even in, naar de film of een museum gaan, al naar gelang de interesses van beide.

Door wie?

Humanitas Noordwest-Friesland registreert in het kader van HU-Maatje de hulpvragers met hun vragen en omstandigheden. Als u een hulpaanvraag bij ons doet, komt eerst de coördinator bij u kennismaken en gaat in overleg met u na waaraan een vrijwilliger ongeveer zal moeten voldoen. Zodra er iemand is gevonden die bij u en uw situatie past, komt de coördinator hem/haar aan u voorstellen en kan de hulp aanvangen.

Vrijwilliger worden?

Wij zoeken voor deze activiteit vrijwilligers (HU-Maatjes), die bereid zijn gedurende minimaal een jaar - in overleg met de hulpvrager - minimaal 4 uur per maand en maximaal 4 uur per week als maatje te fungeren. Van de vrijwilliger wordt verwacht dat hij/zij met beide benen op de grond staat, zelfstandig kan werken, een sociale instelling heeft, over een goed invoelend vermogen beschikt, geduldig is, kan aansluiten bij het tempo en gedrag van mensen met een beperking, een nodige dosis humor heeft, open staat voor het ontvangen van ondersteuning vanuit Humanitas, Noordwest-Friesland, en minimaal een jaar beschikbaar is. Kunt u hieraan voldoen, richt u zich dan tot de hieronder genoemde coördinator.

Aanmelden of meer informatie vragen?

Deze activiteit wordt tijdelijk waargenomen door Anke Mulder (06-12268892). Zie ook mededeling aan het begin van deze pagina.