Kindervakantieweken

Een vakantie voor je kind?  Zelfs als het er niet in zit? Humanitas Kindervakantie- weken organiseert het ook voor jouw kind.

Kindervakantieweken

Humanitas organiseert elk jaar vakanties voor kinderen uit Friesland. Samen met leeftijdsgenoten en onder begeleiding van deskundige vrijwilligers logeren de kinderen een week op een kampeerboerderij in Friesland of Drenthe. Een week vol leuke momenten en spannende activiteiten. Spelletjes in het bos, hutten bouwen of een bezoek aan de brandweer en/of een nachtwandeling, het zijn een paar voorbeelden van de talloze activiteiten.

Voor wie?

De kindervakantieweken zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar die anders om financiële, sociale of medische redenen niet op vakantie gaan. Er wordt met individuele behoeftes rekening gehouden en het programma wordt aangepast aan de leeftijd van het kind.

Wanneer vinden de Humanitas Kindervakantieweken plaats?

Meestal zijn deze vakantieweken in de eerste twee weken van de schoolvakantie. 

De vakantieweken in 2021 zijn als volgt:

  • van zondag 11 t/m vrijdag 16 juli in Appelscha voor kinderen van 6-7-8 jaar

  • van zondag 18 t/m zaterdag 24 juli in Appelscha voor kinderen van 9 en 10 jaar

  • van zondag 11 t/m zaterdag 17 juli in Grolloo voor kinderen van 11 en 12 jaar.

Hoe kan ik mijn kind(eren) aanmelden voor een vakantieweek?

U kunt uw kind of kinderen vóór 17 mei van het jaar waarin de vakantieweken plaatsvinden  aanmelden per post of per e-mail naar het onderstaande adres:
Jens Groot-van Ginhoven,  Junobaan 2, 8802 BN Franeker; kindervakantieweken.nwf@humanitas.nl

U moet in de aanmelding duidelijk vermelden:  uw  eigen naam, adres, telefoonnummer en van elk kind dat u opgeeft, de volledige naam en geboortedatum. Na ontvangst van uw opgave nemen wij contact met u op voor de definitieve aanmelding. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Houdt u wel rekening met het volgende:

De kosten van de kindervakantieweken bedragen voor Humanitas € 280,00 per kind per week. Van de ouders van kinderen uit het werkgebied van Humanitas Noordwest-Friesland wordt hierin een bijdrage gevraagd naar draagkracht met een minimum van €30 per kind per week.


Wilt u vrijwilliger voor de Kindervakantieweken worden? Neem Dan contact op met de hiervoor genoemd coördinator. Zodra bekend is wanneer de kindervakantieweken zijn, kunt u uw kind of kinderen aanmelden