Voorlezen Voorlezen, hulp bij taalachterstand

Heeft je kind moeite met de Nederlandse taal en is jouw Nederlands ook nog niet zo goed? Of heeft je kind moeite met schoolopdrachten? Vraag dan bij Humanitas een vrijwilliger die jouw kind thuis voorleest, de taal beter leert of helpt bij huiswerk.

Voor wie?

Taalondersteuning is er voor kinderen van 0 tot 12 jaar in verschillende vorm, zoals voorlezen, spelletjes en hulp bij schoolwerk. Bekijk de achterkant van deze folder om jouw kind aan te melden voor taalondersteuning.

Waarom?

Wanneer je kind de Nederlandse taal goed kan spreken, lezen en schrijven, kan hij of zij op school beter meekomen. Omdat jij, als ouder, wordt betrokken bij de activiteit die de vrijwilliger doet met je kind, leer je hoe je jouw kind kunt helpen bij het schoolwerk.

Hoe?

Een vrijwilliger komt één keer per week, ongeveer 1,5 uur, bij je thuis. Heb je niet veel boeken en spelletjes in huis? Dat is geen probleem. De vrijwilliger neemt die dan mee en kan er ook voor zorgen dat jouw kind gratis lid wordt van de bibliotheek.

Vrijwilliger worden?

Humanitas zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen te helpen met de Nederlandse taal. Daardoor kunnen zij zich beter in hun omgeving en op school redden. Je helpt niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders krijgen de Nederlandse taal beter onder de knie. Daarmee geef je hen het vertrouwen om hun kind te kunnen helpen. Jouw inzet en talent zijn daarom van harte welkom!

Vrijwilligerswerk bij Humanitas is goed geregeld. Je volgt een basisscholing en krijgt persoonlijke begeleiding van een coördinator. Ook worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd daarin ruimte is voor het uitwisselen van ervaringen. Lijkt jou dit leuk en ben je één keer per week 1,5 uur beschikbaar? Neem dan contact met ons op. 

Wat we bieden boeiend, leuk en belangrijk vrijwilligerswerk deskundige begeleiding vergoeding van onkosten collectieve vrijwilligersverzekering. Goed om te weten we hebben goede contacten met de bibliotheken we werken in de gemeenten Harlingen en Waadhoeke

Aanmelden en informatie

Wil jij je aanmelden of heb je nog vragen?
Neem dan contact op met: Corry Jellema-Hiemstra; 0517-591835 en 06-44878885 of Daniëlle de Keijzer; 06-23221321; voorleesproject.nwf@humanitas.nl