Maak kennis met Humanitas op de Agrarische Dagen

Hart voor je medemens en op zoek naar boeiend vrijwilligerswerk? Maak kennis met Humanitas op de Agrarische Dagen!

Humanitas is er voor mensen die met behulp van een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. Jaarlijks bieden landelijk bijna 24.000 goed getrainde vrijwilligers gratis steun aan 65.000 deelnemers. Dit doet Humanitas binnen verschillende thema’s. Denk aan eenzaamheid, verlies, detentie, thuisadministratie, opvoeden en opgroeien.

Wij werken vanuit waarden die in al onze activiteiten terug zijn te vinden:

  • regie behouden over je eigen leven

  • samenleven op basis van gelijkwaardigheid

  • verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor een ander

  • vraaggericht werken: kijken wat er leeft in de maatschappij, activiteiten daarop aanpassen.

Voor ons is het allerbelangrijkst dat onze deelnemers kunnen zeggen: “Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven nu weer zélf oppakken.” Onze ondersteuning is tijdelijk en gelijkwaardig; onze vrijwilligers staan náást de deelnemers, nooit erboven. Ze bieden praktische hulp, tips, en een luisterend oor.

Humanitas afdeling Noordwest Friesland is actief in de gemeente Waadhoeke en Harlingen met activiteiten als Thuisadministratie, Maatjesproject, Mantelzorgondersteuning, Klusjesdienst‘Efkes Dwaan’, Steun bij Rouw en Verlies, Kindervakantieweken, Sinterklaas Speelgoedactie en Begeleide Omgangsregeling. 

Wegens de toenemende vraag voor ondersteuning zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers, voor bijvoorbeeld het maatjesproject, de Klussendienst en de ondersteuning van mantelzorgers. Daarnaast leeft de wens om het bestuur uit te breiden met een aantal leden voor uiteenlopende taken. Bij Humanitas doe je zinnig vrijwilligerswerk waar je energie en voldoening uithaalt!

Hart voor je medemens? Maak kennis met onze vereniging tijdens de Agrarische Dagen in Franeker. Op woensdagmiddag 19 september staan we met een stand op de zorgmarkt en op zaterdag 22 september de gehele dag op de AD jaar- en vrijmarkt. 

Uiteraard is het ook mogelijk om contact op te nemen via de telefoon (06-10595106) of per e-mail (nw-friesland@humanitas.nl).

Check de actuele vacatures op: https://www.humanitas.nl/afdeling/noordwest-friesland/vacatures2/. 

Terug naar het nieuwsoverzicht