Humanitas deelt Sinterklaascadeaus uit in Noordwest-Friesland

FRANEKER – Humanitas heeft vandaag aan in totaal 285 kinderen in Noordwest-Friesland Sinterklaascadeaus uitgedeeld

HUM 2017 Sinterklaasactie

Humanitas Noordwest-Friesland zorgt er al meer dan 20 jaar voor dat kinderen, waarvan de ouders in een financieel lastige positie verkeren en zelf geen cadeaus kunnen kopen, met Sinterklaas ook een cadeau krijgen.

Het aantal kinderen waaraan de Humanitas Sinterklaas cadeaus uitdeelt stijgt jaarlijks. In 2016 werd aan 202 kinderen een cadeau uitgedeeld en dit jaar (2017) zelfs aan 285 kinderen. Coördinator van de Humanitas Sinterklaas speelgoedactie is Jens Groot, die samen met haar man Bas, ook verantwoordelijk is voor de logistiek.

Het rondbrengen van de cadeaus gebeurde door meerdere chauffeurs, bestaande uit bestuursleden en vrijwilligers van Humanitas. De Sinterklaas Speelgoedactie van Humanitas staat geheel los van een soortgelijke actie die is voorgekomen uit de voedselbank en de onlangs heeft aangekondigd met ingang van 2018 te gaan stoppen. De actie van Humanitas blijft bestaan.

De foto is mogelijk gemaakt door de Ronde Tafel 101 Harlingen e.o.. De Ronde Tafel is een organisatie van jonge ondernemers, die jaarlijks in actie komt voor een goed doel. Dit jaar (2017) heeft de Ronde Tafel Harlingen (http://rt101.nl/ ) Humanitas Noordwest-Friesland uitgekozen voor hun jaarlijkse actie. De ondersteuning bestaat uit een financiële actie, het ondersteunen van de Sinterklaas actie 2017, het organiseren van een BBQ bij de kindervakantiekampen 2018 en het organiseren van enkele workshops voor (bestuurlijke)vrijwilligers in de maanden februari/maart 2018.

  

Terug naar het nieuwsoverzicht