Kindervakantieweek Appelscha

De zomer loopt op zijn einde, de Humanitas Kindervakantieweken zitten er weer op. Vrijwilliger Emile Diekstra ging als begeleider met meerdere groepen mee en schreef een verslag over een super gezellige week in Appelscha!

-----------------------------------------------------------------

Onderstaand verslag en foto's zijn onlangs door vrijwilliger Emile Diekstra geplaatst op de nieuwspagina van de afdeling Groningen. Omdat er ook kinderen van de afdeling Noordwest-Friesland bij waren leek het ons leuk dit verslag ook op onze nieuwspagina te plaatsen. Met dank aan Emile Dijkstra.  

------------------------------------------------------------------

Al wekenlang ben ik er klaar voor, mijn koffer is dagen geleden ingepakt. Nu is het tijd voor het vertrek naar Appelscha.

Ons team komt ’s middags om 12:30 uur bijeen. De kinderen komen de volgende dag. Iedereen heeft er zin in! Wij uit Groningen draaien dit keer met drie personen mee in een team van de provincie Friesland. In Friesland is worden de groepen ingedeeld naar leeftijd. Dus een week voor kinderen van 11/12 jaar, 9/10 jaar, en 6/7 jaar. Dat is een verschil met de provincie Groningen. Zij organiseren drie weken voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Deze week in Appelscha is voor 8/9-jarigen. We ontvangen de kinderen op 28 juli met een lunch. Daarna is er een zeskamp met als extra onderdeel een kennismakingsgesprek met de hoofdleiding. De onderdelen die worden afgewerkt zijn: basketbal, disc golf, frisbee jeu de boules, Jenga, Kubb (blokgooien), tafeltennis en Wie ben ik?

De jongens hebben het al bij aankomst op het terrein over hutten bouwen. Ze willen zelfs hutten bouwen in de slaapzaal. Ze worden dinsdagochtend op hun wenken bediend. We gaan hutten bouwen. ’s Middags is er een dance battle en gaan de kinderen een T-shirt versieren. ’s Avonds gaan zij een film kijken of het bos in om Heks & muis (levend Stratego) te spelen. Als bonus is er nog een korte quiz over dieren.

De volgende ochtend spelen we Levend ganzenbord. ’s Middags kunnen de kinderen zich laten schminken of een tattoo laten plaatsen. Ook kunnen zij de toren van Hanoi spelen. Het avondeten is een barbecuediner.

Woensdag besteden wij de ochtend aan Kubb. Dat is een werpspel waarbij je probeert de koning van de tegenpartij uit te schakelen en zo een land te veroveren. In de middag staan levend Cluedo en een muziekles op het programma. De speurtocht valt vanwege de regen in het water. Daarom gaan we Bingo spelen.

Op donderdag 1 augustus gaan we naar het zwembad. Na terugkeer op de camping eten we pannenkoeken en gaan we naar de film Sing kijken of buiten wat spelen. Lummelen, een potje basketbal of springen op het springkussen.

Vrijdag is de slotdag. ’s Morgens vertrekken we naar pretpark Duinezathe, ’s avonds eten we pizza en leven we ons uit op de Bonte avond. Hiermee is een eind gekomen aan een gezellige week in Appelscha. Nog één nacht en dan keren alle kinderen en vrijwilligers huiswaarts.

Een groepsfoto als herinnering, in een lijstje. De kinderen hebben ieder een fotolijstje versierd (ik heb het mijne niet versierd). De lijstjes hebben we gekocht bij SoLow. Waar we 20% korting kregen!

Terug naar het nieuwsoverzicht