Wiebe Lageveen bij afscheid gehuldigd

Wiebe Lageveen (Franeker) is door het Hoofdbestuur van Humanitas Nederland benoemd tot Lid van Verdienste. De daarbij behorende oorkonde en insigne zijn hem in de ledenvergadering van Humanitas afdeling Noordwest-Friesland van woensdag 19 april 2017 uitgereikt door Barbara Snabilé, bestuurslid van het District Noord van Humanitas.

Humanitas is een landelijke vereniging voor maatschappelijke hulp en samenlevingsopbouw, opgericht in 1945. De vereniging is georganiseerd en districten en afdelingen.

Wiebe Lageveen is medeoprichter van Humanitas Afdeling Noordwest-Friesland in april 1992. Sedertdien is hij bestuurslid, waarvan 18 jaar voorzitter. Wiebe is 25 lang de drijvende kracht geweest achter de ontwikkeling en uitvoering van de diverse hulpverleningsactiviteiten in Noordwest Friesland. Deskundig en met een grote compassie voor de minder bedeelden in onze samenleving. Wiebe Lageveen is van grote betekenis geweest voor mensen in Noordwest-Friesland die het alleen even niet redden. In de ledenvergadering van 19 april 2017 heeft Wiebe afscheid genomen van het bestuur en overige functies bij Humanitas.

Terug naar het nieuwsoverzicht