Hulp nodig of vrijwilliger worden?

Je kunt bij ons terecht voor tijdelijke ondersteuning als het even niet zo lekker loopt. Onze vrijwilligers helpen je om je situatie te veranderen, zodat  je daarna op eigen kracht verder kunt.

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven. Wil je iets voor een ander betekenen in je vrije tijd? Jouw inzet en talent zijn van harte welkom!

Humanitas Oldambt is een van de 80 afdelingen van de landelijke Vereniging Humanitas. Jaarlijks bieden bijna 60 vrijwilligers tijdelijk een steuntje in de rug aan 160 mensen.

Telefoonnummer:
06 83185347

CONTACT

Wat we doen

Samen Doen

Behoefte aan vriendschap, aan iemand om thuis mee te praten? Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Steun bij rouw

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost.

Steun aan ouders

Steun Aan Ouders helpt jou je gezin sterker te maken. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor en overlegt samen met jou waar behoefte aan is, geeft je praktische tips over opvoeden en helpt je op weg. Voor gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar.

Ontmoetingscentrum Robinia

Gemeente Oldambt heeft een uniek ontmoetingscentrum op de begraafplaats Acacialaan in Winschoten waar elke bezoeker welkom is. Vrijwilligers van Humanitas zijn gastvrij aanwezig met een open hart en luisterend oor.