Voorleesvrijwilligers

Is Nederlands nog moeilijk? Een vrijwilliger van Voorleesvrijwilligers leest bij jou thuis voor aan je kinderen. Leuk én leerzaam, ook voor jouzelf.

Thuis voorlezen aan kinderen is leuk en gezellig, én ze leren op een speelse manier beter Nederlands. Ben je zelf de taal nog niet goed machtig? Vraag dan de voorleesvrijwilliger van Humanitas om langs te komen en voor te lezen. Samen met jou wordt afgesproken welke tijden handig zijn. Bijvoorbeeld één keer per week, gedurende een half jaar. Je bent dan zelf thuis en wordt bij het voorlezen betrokken, zodat je in de toekomst zelf jouw kind kunt voorlezen.

Kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden, maar willen ook graag over de verhaaltjes meepraten en vertellen. Zeker wanneer ze zelf al een beetje kunnen lezen. Daarom is er ook ruimte voor spelletjes, tekenen en liedjes zingen, steeds met aandacht voor de taal. Spelenderwijs krijgt jouw kind het Nederlands steeds verder onder de knie. Heel belangrijk, want daarmee kan het zich nu en later beter redden.

Het is geen probleem als je niet veel (prent-)boeken voor jouw kind in huis hebt. De voorleesvrijwilliger neemt dan boeken mee. De vrijwilliger kan samen met je jouw kind ook lid van de bibliotheek maken, als jouw kind dat nog niet is. Dat is gratis! Het is daarna mogelijk dat je samen naar de bibliotheek gaat om boeken te lenen. Goed om te weten: aan het voorlezen van kinderen zijn geen kosten verbonden! Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Maar ook.....leuk voor ouderen !!

Veel ouderen hebben ook behoefte om voorgelezen te worden. Dat kan verschillende oorzaken hebben: lichamelijke en/of geestelijke. Ook kan eenzaamheid aanleiding zijn om hulp van iemand anders in te roepen. Ook aan hen besteedt Humanitas aandacht. Onze vrijwilligers zijn van alle markten thuis ! Uiteraard kan ook met ouderen een bezoek worden gebracht aan de bibliotheek. Het lidmaatschap daarvan is voor hen echter niet kostenloos.

Wil je dat er een vrijwilliger bij je voorleest? Dat kan, neem dan contact met ons op