Wat we doen

Humanitas Vriendencafé Winterswijk

Wil je jouw sociaal isolement doorbreken, dan is er het vriendencafé voor jou.

Humanitas BOR Achterhoek

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide Omgangs Regeling helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Wij houden geen dossier bij.

Humanitas Tandem Achterhoek

Iedereen kan zich eenzaam voelen ongeacht achtergrond of leeftijd, met Tandem kom je onder de mensen . Samen met 'n maatje ga je gezellig op stap en doe je dingen die je leuk vindt.

Humanitas Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Humanitas Formulierenbrigade

Hulp nodig bij het invullen van formulieren? De Formulierenbrigade is er voor je! Vaak hebben mensen moeite bij het aanvragen van vergoedingen bij de gemeente en andere instanties. Onze vrijwilligers helpen.

Buurtbemiddeling Winterswijk

Problemen met de buren? Buurtbemiddeling helpt! Meningsverschillen of last van elkaar en u komt er samen niet meer uit, dan bieden onze ervaren en goed opgeleide bemiddelaars oplossingen.

Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek / Vriendendienst

Behoefte aan vriendschap, aan iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of hulp bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Het Levenstijdschrift

Het levenstijdschrift is een op maat gemaakte glossy over één persoon.  Het vertelt het verhaal van iemands leven, zijn of haar herinneringen op een manier die past bij zijn of haar situatie en levensstijl.