Het Levenstijdschrift

Wat is het levenstijdschrift? Een levenstijdschrift laat iemand stralen.

Het levenstijdschrift is een op maat gemaakte glossy over één persoon. Het vertelt het verhaal van iemands leven, zijn of haar herinneringen op een manier die past bij  zijn of haar situatie en levensstijl. Het mooie is dat het ook gebruikt kan worden door familie, eventuele verzorgenden en vrijwilligers om met mensen in gesprek te raken over hun leven. En het is ook nog eens een mooi geschenk voor de hoofdpersoon en de familie.

Hoe werkt het?

Een vrijwilliger verzamelt aan de hand van een vragenlijst materiaal voor het levenstijdschrift samen met de hoofdpersoon, zijn of haar partner, familie en eventueel vrienden en buren. Het verzamelde materiaal wordt vervolgens verwerkt in een daarvoor ontworpen format. Bij de verwerking van gegevens en de opmaak van het levenstijdschrift wordt de vrijwilliger ondersteund door de hoofdredacteur namens Humanitas, Daphne Kremer, en de helpdesk van de uitgeverij.

Hoeveel tijd is er mee gemoeid?

Alles bij elkaar genomen kost één levenstijdschrift ongeveer 10 à 12 uur werk verdeeld over 6 tot 10 weken. Afhankelijk van zijn of haar mogelijkheden, kan een vrijwilliger er natuurlijk ook meer dan één maken.

Het begin is er.

De eerste Levenstijdschriften zijn gemaakt. Uit reacties van allerlei kanten blijkt dat het levenstijdschrift in een grote behoefte voorziet in de Oostelijke Achterhoek en de rest van Nederland.

Wilt u uw levensverhaal ook vastgelegd hebben in een levenstijdschrift, neem dan contact op met de contactpersoon.