Buurtbemiddeling erkend

Buurtbemiddeling Winterswijk heeft de kwaliteitstoets van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid doorstaan en mag zichzelf een 'erkende buurtbemiddelingsorganisatie' noemen.

De vrijwilligers van Buurtbemiddeling Winterswijk treden bemiddelend op tussen buren of buurtgenoten die een conflict met elkaar hebben. Ze luisteren naar het verhaal van beide buren zonder daarbij een oordeel te geven en zijn dus onpartijdig. De buurtbemiddelaars helpen de partijen om een oplossing te vinden die voor iedereen aanvaardbaar is. Dit versterkt de sociale cohesie en verbetert het leefklimaat in de buurt.

Deskundig, onafhankelijk en neutraal

Dat buurtbemiddeling Winterswijk gecertificeerd is, toont onder andere aan dat de vrijwilligers een goede scholing krijgen, altijd twee personen bemiddelen en dat de privacy van deelnemers gewaarborgd is. De buurtbemiddelaars werken onafhankelijk en zijn neutraal, vellen geen oordeel.

'Zo'n zeven op de tien burenruzies die bij ons worden aangemeld, kunnen worden opgelost' vertelt coördinator Jet van den Bos. 'Omdat de hulp van onze acht vrijwilligers de maximale score kreeg in de beoordeling voor de certificering, is deze bekroond met een Plus-certificaat. Dat is een enorme opsteker voor de vrijwilligers die zich zo enorm voor een leefbare buurt inzetten'.

Zie voor meer informatie in onze acitiviteit Buurtmiddeling Winterswijk en Aalten

Terug naar het nieuwsoverzicht