Humanitas Tandem wint 1500 euro in race voor Appeltje van Oranje 2020

Op 23 januari 2020 heeft Humanitas Tandem 1500 euro gewonnen in de race voor een Appeltje van Oranje. Tijdens een stemtiendaagse eerder in januari kon iedereen zijn stem uitbrengen op de kanshebbers voor deze jaarlijkse prijs. Vervolgens presenteerden zij hun initiatief op de landelijke finaledag aan elkaar en de jury om hen te overtuigen van het succes van hun project. Humanitas Tandem was één van de genomineerden.

Thema

Het thema van de Appeltjes van Oranje 2020 is 'Maatjes ben je samen'. De prijzen staan dit jaar volledig in het teken van projecten waarin maatjes elkaar vooruit helpen en voor langere termijn bij elkaar blijven, ook als het moeilijk wordt. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om en hoeft niemand er alleen voor te staan.

Humanitas Tandem behoort helaas niet tot de laatste 12 genomineerde initiatieven. In mei 2020 reikt koningin Máxima de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Marc van Hal, hoofd communicatie Oranje Fonds en Jacqueline Kremer-Duzijn, projectleider Humanitas Tandem

Jacqueline Kremer-Duzijn, projectleider van Humanitas Tandem vertelt: “Het was een dag vol inspirerende verhalen en uitwisseling. Mooi om te zien hoe alle initiatieven ervoor zorgen dat mensen, dankzij de inspanning van maatjes, weer actief mee kunnen doen aan de samenleving.”

Oranje Fonds

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks toegekend door het Oranje Fonds. Het fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Terug naar het nieuwsoverzicht