Nu weet ik van Humanitas BOR en kan ik mensen hierop attenderen

Wat is de Begeleide Omgangsregeling (BOR) van Humanitas precies? Hoe werkt dit in de praktijk? En hoe kunnen we er, samen, voor zorgen dat meer mensen in de Achterhoek deze activiteit kennen? Deze vragen kwamen 5 juni in Eibergen aan de orde. Veel inwoners uit verschillende plaatsen in de Achterhoek gaven antwoorden. Onder hen waren zowel ouders als vertegenwoordigers vanuit diverse werkvelden. Met als doel dat kinderen en hun ouders, die uit elkaar gaan, wederzijds contact onderhouden en daarmee vroegtijdig geholpen worden. Want niet bij elke scheiding verloopt de omgang even vlekkeloos. In díe situaties kan Humanitas BOR helpen.
Tijdens de avond vertelde een moeder dat ze, na haar scheiding, geen contact meer had met haar kinderen. Dankzij de hulp van de geschoolde vrijwilliger van Humanitas was het weer mogelijk contact met haar kind én haar ex te onderhouden. Eén van de deelnemers: “Aanvankelijk had ik nog nooit van Humanitas BOR gehoord. Heel fijn dat ik nu weet wat het inhoudt en mensen kan attenderen op deze dienst!” Een veel gehoord geluid deze avond. De deelnemers dachten mee over hoe Humanitas BOR in de Achterhoek meer bekendheid zou kunnen krijgen. In het najaar volgt eenzelfde avond, in een andere plaats in de Achterhoek. Die input en datgene wat in Eibergen is verzameld zal Humanitas BOR helpen meer bekendheid in de Achterhoek te krijgen. Allemaal in het belang van kinderen en hun ouders/opvoeders die uit elkaar gaan! Bianca Leussenkamp, coördinator van Humanitas BOR: “We danken iedereen voor zijn/haar bijdrage aan deze avond. Daar zijn we erg blij mee. Het leverde ons veel goede tips en mooie ideeën op waarmee we verder aan de slag kunnen.”
Meer weten over Humanitas BOR of meedenken tijdens de avond in het najaar (aanmelden kan door een mail te sturen naar Bianca Leussenkamp)? Kijk hiervoor op https://www.humanitas.nl/afdeling/oostelijke-achterhoek/activiteiten/humanitas-bor-achterhoek/
Terug naar het nieuwsoverzicht