Oostelijke Achterhoek

levenstijdschrift

Vrijwilligers gezocht voor Humanitas-Levenstijdschrift              

Humanitas: in het hele land en dichtbij.

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; we hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. We zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.

De afdeling Oostelijke Achterhoek van Humanitas is actief met projecten op het gebied van sociaal isolement, opvoeding, financiële thuisadministratie en buurtbemiddeling.

Een nieuw project: het Levenstijdschrift.

Wat is het levenstijdschrift? Een levenstijdschrift laat iemand stralen.

Het levenstijdschrift is een op maat gemaakte glossy over één persoon.Het vertelt het verhaal van iemands leven, zijn of haar herinneringen op een manier die past bij  zijn of haar situatie en levensstijl. Het mooie is dat het ook gebruikt kan worden door familie, eventuele verzorgenden en vrijwilligers om met mensen in gesprek te raken over hun leven. En het is ook nog eens een mooi geschenk voor de hoofdpersoon en de familie.

Hoe werkt het?

Een vrijwilliger verzamelt aan de hand van een vragenlijst materiaal voor het levenstijdschrift samen met de hoofdpersoon, zijn of haar partner, familie en eventueel vrienden en buren. Het verzamelde materiaal wordt vervolgens verwerkt in een daarvoor ontworpen format. Bij de verwerking van gegevens en de opmaak van het levenstijdschrift wordt de vrijwilliger ondersteund door de hoofdredacteur namens Humanitas, Daphne Kremer, en de helpdesk van de uitgeverij.

Hoeveel tijd is er mee gemoeid?

Alles bij elkaar genomen kost één levenstijdschrift ongeveer 10 à 12 uur werk verdeeld over 6 tot 10 weken. Afhankelijk van zijn of haar mogelijkheden, kan een vrijwilliger er natuurlijk ook meer dan één maken.

Het begin is er.

In Lichtenvoorde is er inmiddels een start gemaakt met het maken van minimaal zes levenstijdschriften voor cliënten van zorgorganisatie Careaz. Vrijwilligers hiervoor komen vanuit Careaz zelf. Uit reacties van allerlei kanten blijkt dat het levenstijdschrift in de Oostelijke Achterhoek in een grote behoefte voorziet. We zoeken dan ook dringend vrijwilligers die onder de vlag van Humanitas mee willen gaan doen.

Voorlichting
Heeft u een groot hart en houdt u van schrijven? Kom dan naar de voorlichtingsavond op 14 mei van 19.30 u. – 20.30 u. in het WUHgebouw Torenstraat 9 in Winterswijk.
Terug naar het nieuwsoverzicht