Herinrichting BOR ruimte Parkstad

Mijn naam is Jordan Loo. Samen met Magali Neumann ben ik coördinator voor de BOR in Zuid-Limburg. Parkstad is de regio waar ik werkzaam ben.

Wij hebben veel contact met ouders en kinderen. Vaak zijn die contacten ook op ons kantoor in Heerlen. Maar zeg nou zelf, wat is de algemene indruk als je de meeste kantoorruimtes binnen stapt? Vaak saai, onpersoonlijk en een ruimte waar je nou niet echt graag bent. Dat was ook het geval in Heerlen. Ouders en kinderen op hun gemak stellen en vertrouwen opbouwen, is essentieel in de begeleiding.  

Daarom ben ik gaan kijken of het mogelijk zou zijn om het zogenaamde “huiskamergevoel” te creëren. Met veel hulp van de BOR vrijwilliger Chantal Heussen, hebben we door middel van het zoeken en ophalen van 2e hands meubelen en spulletjes, de bestaande kantoorruimte omgetoverd naar een ruimte die warmte uitstraalt en die ouder en kind zichzelf laat zijn. Chantal is nog bezig met de laatste fase. Ze maakt gordijnen voor de ramen van het kantoor. Dit zal de gewenste huiselijke sfeer nog verhogen.

Ook onze BOR ruimte is ingericht op basis van “het op het gemak voelen” van het kind en de niet verzorgende ouder, waarbij door middel van samen spelen een mooie interactie ontstaat. Dit samen spelen wordt begeleid door vrijwilligers.

De spontane reacties van ouders en kinderen, die inmiddels in het huiselijke kantoor en de BOR ontmoetingsruimte zijn geweest, zijn heel positief. Dat is een heel mooi cadeau om te ontvangen.

Meer informatie over de BOR kan u vinden op:  https://www.humanitas.nl/afdeling/maastricht-heuvelland/activiteiten/bor-zuid-limburg/

EMAIL : bor.zuidlimburg@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht