Vrijwilligersdag Parkstad 2018

Als je op hier  klikt krijg je een filmpje met foto’s die door Stef Mordant gemaakt zijn. Als je een foto wilt hebben, kan je een berichtje naar Stef  sturen.

Om de vrijwilligers voor hun inzet te bedanken, was er zaterdag 8 september een vrijwilligersdag. De vrijwilligster Evelien Spiertz van de Ruilwinkel, had een prachtig programma samengesteld. Om 11.00 uur was het verzamelen bij de Ruilwinkel. Daarna naar de Roompot in Walem. Daar werden we  ontvangen met koffie en vlaai.

Voor de liefhebbers was er een mooie wandeling langs de Geul. Halverwege de wandeling werd er besloten om langs de kluizenaarswoning  te gaan. Het was klimmen, maar het was de moeite waard.  We kregen van een enthousiaste gids een "rondleiding".

Terug bij de Roompot konden we bowlen. Op baan 6 hadden ze slechts ėėn bowlingbal nodig om de  baan "plat" te krijgen. Met veel interesse werden de reparaties aan de baan gevolgd.  

De tocht met de huifkar was prachtig. Het Limburgse heuvellandschap is uniek en mooi. We zijn op plekjes geweest, die ook voor de "kenners", onbekend waren. 

Als afsluiting hadden we een goed verzorgde gourmetschotel. Ondanks dat niet iedereen zich makkelijk kan uiten, werden er gesprekken gevoerd tussen de verschillende etnische groepen. Iedereen luistert naar elkaar, in een gemoedelijke sfeer. Het was een prachtige dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Frans Verweg

Bestuurslid Humanitas Parkstad

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht