Vriendschappelijk Huisbezoek Gesprek van mens tot mens Breda

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis of bij het zoeken naar een leuke activiteit of nieuwe contacten? Onze vrijwilligers van Gesprekken Van Mens tot Mens zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Gesprekken Van Mens tot Mens bestaat uit twee activiteiten: Contact Van Mens tot Mens en Steun bij Rouw.

Contact Van Mens tot Mens

Iedereen heeft sociale contacten nodig. Toch kan het in je leven een tijdje lang aan vertrouwde contacten ontbreken of wil je je naasten niet (langer) belasten met jouw problemen. Humanitas vrijwilligers kunnen je helpen als de kring om je heen steeds kleiner wordt. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. 

Je krijgt hulp bij het opbouwen van een sociaal netwerk of bij het verkennen van je nieuwe levenssituatie. Je onderneemt activiteiten (wandelen, stadsbezoek, fietsen etc.) er er kan een mooi contact ontstaan met de vrijwilliger. Met wat hulp kun je je leven opnieuw indelen en richting geven. Een vrijwilliger kan enkele maanden tot maximaal anderhalf bij je langskomen, afhankelijk van de behoefte. 

Steun bij Rouw

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Kost dat meer energie dan je hebt? Een vrijwilliger van Humanitas reikt je graag de hand en bezoekt je thuis. Vaak is dit een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt. Herkenning en erkenning bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en gaat uiteraard vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Vrijwilliger worden?
Gesprekken Van Mens tot Mens is een maatjesproject. Een vaste vrijwilliger komt op onderling afgesproken tijdstippen, minimaal 1x per 2 weken, bij de deelnemer huis voor een vriendschappelijk ondersteunend gesprek. De vrijwillige coördinatoren vormen de spil van het project. Ze brengen de koppeling tussen deelnemer en vrijwilliger tot stand en begeleiden de vrijwilligers. Interesse? Neem dan contact op met de coördinator.