Regio Breda

Klik.breda

In maatjesproject Klik bundelen Humanitas Breda en Humanitas DMH hun krachten. Vrijwilligers en beroepskrachten bieden gezamenlijke ondersteuning aan jongeren van 17 tot 35 jaar met een licht verstandelijke beperking.

Klik versterkt de effecten van de professionele hulpverlening van DMH aan lvb-jongeren middels persoonlijke aandacht en ondersteuning door een Humanitas vrijwilliger. Onder deze jongeren komen problemen zoals verslaving, misbruik, criminaliteit, overlast of schulden bovengemiddeld voor.

Een vrijwilliger van Humanitas wordt ingezet als maatje en biedt ondersteuning op het gebied van sport, taal, vrijetijdsbesteding, educatie, opvoedingsondersteuning en/of maatschappelijke oriĆ«ntatie. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de vrijwilliger hierbij op de stoel van de professional gaat zitten of de regie van de jongere volledig overneemt. We gaan juist uit van de eigen kracht en mogelijkheden van de deelnemer, zonder al teveel te sturen.

Een Klik-traject duurt zes maanden met een eventuele verlenging van nog eens zes maanden. In deze periode hebben de vrijwilliger en de deelnemer wekelijks contact met elkaar. Na het traject moeten deelnemers beter in staat zijn de regie over het eigen leven zelfstandig te kunnen voeren.