Regio Breda

Opvoeden & Opgroeien

In elk gezin komen wel eens spanningen voor. Bijvoorbeeld door ziekte, financiƫle problemen, het gedrag van de kinderen, overbelasting, werkloosheid, relatieproblemen of eenzaamheid. Spanningen die ertoe kunnen leiden dat de opvoeding van de kinderen ineens te veel wordt.

Soms is professionele hulp noodzakelijk. Maar in heel veel gevallen kunnen vrijwilligers van O&O helpen de problemen op te vangen.

Als het even niet zo goed gaat in het gezin, doet een steuntje in de rug veel goed. Liefst van iemand die samen met jou overlegt waaraan jij en jouw gezin behoefte hebben, die de tijd neemt om te luisteren en vanuit eigen ervaring praktische tips kan geven. Precies dat steuntje bieden wij met Opvoeden & Opgroeien. O&O ondersteunt gezinnen met kinderen tot 23 jaar, dus ook jongeren kunnen een beroep op ons doen.

Een vrijwilliger komt regelmatig langs en helpt mee jouw gezin sterker en zelfverzekerder te maken. Niet door taken uit handen te nemen, maar door nuttige tips te geven of ergens de aanzet voor te geven. Dat kunnen ook praktische zaken zijn, zoals de kinderen kennis laten maken met de bibliotheek. Maar ook jou helpen je sociale netwerk uit te breiden. De ondersteuning kan duren van enkele keren tot enkele jaren, afhankelijk van jouw behoefte.