Geef een boek cadeau

Humanitas is een van de organisaties die meedoet aan het project ‘Geef een boek cadeau’. Afdelingen konden zich eind vorig jaar hiervoor aanmelden. Inmiddels hebben 51 afdelingen, waaronder Humanitas Afdeling Regio Breda, dat gedaan.

Een kwart van alle kinderen van vier jaar gaat met een taalachterstand naar de lagere school. Ook presteren Nederlandse kinderen steeds vaker gemiddeld als het gaat om leesvaardigheid. Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling. Het stimuleren van leesplezier helpt daar goed bij.

Humanitas zet zich al jaren in om de leesvaardigheid van kinderen en volwassenen te stimuleren. Bijvoorbeeld door voorlees- en taalactiviteiten. Omdat de vereniging op dit gebied graag iets extra’s doet, heeft ze de handen ineen geslagen met uitgeverij Lemniscaat voor ‘Geef een boek cadeau’.

Voor deelnemers van VVE Taalmaatjes en Taalmaatjes aan Huis

De 51 Humanitas-afdelingen hebben in het kader van dit project 3.606 exemplaren van de prentenboek ‘Kikker is kikker’ van Max Velthuijs en het leesboek ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman aangevraagd. De boeken zullen worden verspreid onder de deelnemers van VVE-Taalmaatjes en Taalmaatjes aan Huis. Ken je als vrijwilliger een deelnemer die gebaat is bij het ontvangen van Kikker is Kikker (verspreiding in de 2e week van april) of Kruistocht in Spijkerbroek (vanaf heden) dan kun je een exemplaar ophalen bij Humanitas, De Prins, Nieuwe Prinsenkade 25, 4811 VC Breda. Stuur dan vooraf een mail naar breda@humanitas.nl.

          

Terug naar het nieuwsoverzicht