Taal oefenen in de tijd van Corona

Je was bezig met Nederlands te leren. Door Corona kan het niet meer op de manier waarop het eerder ging. Maar hoe kan het nog wel?

 Humanitas Taalmaatjes Fleur & Sabah vertellen wat zij nu doen!

Fleur (20 jaar) en Sabah (27 jaar) zijn sinds oktober 2019 Taalmaatjes via Humanitas. Bij hun eerste ontmoeting hadden ze meteen een klik. De taal was nog moeilijk, maar het voelde goed.

Sabah is erg leergierig, en heeft veel vragen voor Fleur.
Ze vinden het erg leuk om van elkaar te leren. Over elkaars cultuur, en over hoe het is om in een vreemd land te komen waar je niemand kent. Daar moet je erg stevig voor in je schoenen staan. En dat doet Sabah. Sabah werkt als helpende in een verzorgingstehuis, ze is daar begonnen met vrijwilligerswerk.
Fleur moet voor haar studie Social Work vrijwilligerswerk doen. Ze is blij dat ze Taalmaatje is geworden.

Wekelijks ontmoeten ze elkaar, en oefenen ze Nederlands. Normaal gesproken spreken ze samen ergens af. Nu bellen ze elkaar via WhatsApp. En dat is eigenlijk best leuk!

Fleur helpt Sabah met haar huiswerk of met vragen van Sabah, bijvoorbeeld over grammatica.
Door Corona gaat Sabah nu niet naar school. Ze spreken nu vooral over wat ze gedaan hebben die week en over hun levens. Ze vertellen elkaar ook over vroeger. Dat is heel leuk en een hele goede manier om Nederlands te blijven oefenen, ook nu.

Het plezier en de vriendschap die de meiden hebben opgebouwd, is heel mooi om te zien. Ook in deze tijd hebben ze steun aan elkaar en vooral heel veel plezier.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht