Nieuwe Voorzitter

Eind augustus hebben we u bericht over het plotselinge overlijden van onze voorzitter Kok van der Weijden. Hierdoor ziet de organisatie zich genoodzaakt om een nieuwe voorzitter te zoeken. Wij denken dat het gelukt is om een opvolger van Kok te vinden. Deze nieuwe voorzitter zal formeel benoemd worden in de eerstvolgende Algemene Ledenraadvergadering. Hieronder stelt hij zich graag aan u voor:

Mijn naam is Jo Timmermans. Al 25 jaar woon ik, samen met Heleen, met plezier in Breda. Wij hebben twee volwassen kinderen en voelen ons gelukkig met drie kleinkinderen. Het bestuur heeft mij uitgenodigd om de rol van voorzitter bij Humanitas Breda op me te nemen. Het toeval wil dat ik Kok van der Weijden de laatste jaren vaak ben tegengekomen juist buiten Humanitas en heb gemerkt dat wij veel verwantschap hebben over hoe we naar onze samenleving kijken. Zijn onverwachte dood was ook voor mij een schok.

Het maakt de overname van zijn taak tot iets bijzonders en ik hoop in zijn geest het mooie werk bij Humanitas voort te kunnen zetten.

In de jaren zeventig van de vorige eeuw studeerde ik aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en iets meer dan 4 jaar geleden heb ik mijn dienstverband in het hoger onderwijs beëindigd. Ik heb er lang gewerkt, aanvankelijk als docent, later in verschillende management en directie functies, bij academies voor HRM, Techniek, Pabo, Gezondheidszorg en Sociale Studies.

Vrijwel aansluitend aan mijn pensionering heb ik diverse onbezoldigde werkzaamheden opgepakt. Bij een instelling voor demente bejaarden, taalprogramma’s voor nieuwkomers, voorzitter van Gilde de Baronie en Breda Taal en bij enkele projecten.

Mijn sociale leven is aardig gevuld met deelname aan een lees- en een filmclub, een filosofische gespreksgroep en bezoek aan musea. Mijn grote passie is de racefiets, waar ik wekelijks een drietal keren op zit.

De oriënterende gesprekken met leden van Humanitas hebben mij gesterkt in de veronderstelling dat we veel voor elkaar kunnen betekenen. De mensen die het in de huidige tijd om allerlei redenen niet gemakkelijk hebben, aan de zijlijn zijn beland, verdienen het om ondersteund te worden. Samen met een honderdtal vrijwilligers van Humanitas Breda hoop ik deze opdracht, in harmonie met elkaar, vorm te kunnen geven. Uiteraard willen we dat zoveel mogelijk doen in combinatie met de initiatieven die andere Bredase organisaties ontplooien. Omgekeerd hoop ik dat zij de samenwerking met Humanitas opzoeken waar dat meerwaarde kan opleveren voor de stad en haar bewoners.

Tot ziens bij een van de manifestaties en acties in de nabije toekomst.

Terug naar het nieuwsoverzicht