Samenwerking met Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligersacademie Breda en Humanitas zijn een samenwerkingsverband aangegaan. 

Het doel van de samenwerking is om de krachten te bundelen in het aanbieden van cursussen en trainingen aan vrijwilligers in Breda.

Kok van der Weijden, voorzitter Humanitas Breda: “Elkaars mogelijkheden verder benutten, van elkaar leren, een bestaand wiel niet opnieuw uitvinden - dat motiveerde ons om deze samenwerking aan te gaan met een partner die we vanuit de praktijk al kenden.”

“Humanitas heeft via de Humanitas Academie een groot aantal cursussen en trainingen ontwikkeld. Samen gaan we kijken waar we elkaars aanbod kunnen aanvullen en open stellen,” zegt Dion Sillen van de Vrijwilligersacademie Breda. “Dit komt ten goede aan alle vrijwilligers in Breda die door deze samenwerking op een nog groter aanbod aan scholingsmogelijkheden kunnen rekenen.”

Over de Vrijwilligersacademie Breda
De Vrijwilligersacademie Breda is een samenwerkingsverband tussen ruim 30 Bredase organisaties die gezamenlijk scholing aanbieden aan vrijwilligers in Breda. Het scholingsaanbod staat open voor alle vrijwilligers in de gemeente Breda en is grotendeels gratis toegankelijk. Het doel van de Vrijwilligersacademie Breda is om vrijwilligers en organisaties één loket te geven waar zij terecht kunnen voor scholing en scholingsvraagstukken.

Kok van der Weijden, voorzitter van Humanitas Breda, en Dion Sillen, projectleider van de Vrijwilligersacademie Breda, schudden elkaar de hand na het ondertekenen van de intentieverklaring.

Terug naar het nieuwsoverzicht