Voor vrijwilligers

Ben je vrijwilliger bij Humanitas Breda óf wil je dat worden? Dan is deze pagina voor jou interessant. Hier vind je namelijk alle relevante informatie over informatieavonden, opleidingen en trainingen binnen Humanitas. Bekijk het regelmatig!

Interesse in vrijwilligerswerk? Wij hebben 3 soorten vrijwilligers. Wat past bij jou?

Uitvoerende vrijwilligers
Je helpt mensen die dat het hardst nodig hebben. Bijvoorbeeld als maatje van iemand die eenzaam is of die net uit de gevangenis komt. Of je helpt jongeren hun draai te vinden in de samenleving of iemand met het ordenen van de administratie.

Coördinerende vrijwilligers
Je bent het aanspreekpunt voor de uitvoerende vrijwilligers. Zij kunnen met vragen en verhalen bij jou terecht. Ook zorg je voor de juiste match tussen vrijwilliger en deelnemer en let je op de kwaliteit van het werk.

Bestuurlijke vrijwilligers
Je bent actief in de besturen van onze afdelingen, districten en het hoofdbestuur. Daar maak je plannen voor de korte en langere termijn. Daarnaast  bedenk je nieuwe activiteiten en doe je aan fondsenwerving. Ook onderhoud je contact met de lokale omgeving.

De Humanitas Academie

Als vrijwilliger wil je een positieve bijdrage leveren. Maar je wilt ook jezelf ontwikkelen. Op een manier die bij jou past. Persoonlijk, praktisch, snel én leuk. Dat kan!
De Humanitas Academie organiseert trainingen en themabijeenkomsten door het hele land én online.

Over de Humanitas Academie
Wij geloven dat je als goed voorbereide en deskundige vrijwilliger jouw vrijwilligerswerk met meer plezier doet en beter bent toegerust om mensen te helpen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Dat doen we door te zorgen dat je de houding, vaardigheden en kennis kunt ontwikkelen die bijdragen aan goede ondersteuning van jouw deelnemer, vanuit de waarden van Humanitas.

Daarom bieden we je een uitgebreid, afwisselend en kwalitatief trainingsaanbod.

Als vrijwilliger krijg je een algemene introductie, een basistraining gericht op de activiteit en terugkombijeenkomsten waar je samen met andere vrijwilligers kennis en ervaringen kunt uitwisselen en verdiepen. Zo leer je hoe je mensen kunt stimuleren om zelf weer de regie over hun leven te nemen. We gaan in op de vraag hoe je grenzen bewaakt of omgaat met emoties. Ook specifieke onderwerpen komen aan bod, zoals omgaan met schulden of taalachterstanden.

Leren van elkaar

De Humanitas Academie gebruikt een combinatie van e-learning en bijeenkomsten (blended learning). Daardoor kun je trainingen volgen waar en wanneer je maar wilt. Tijdens de bijeenkomsten is er tijd om op verschillende manieren van elkaar te leren en te oefenen met de leerdoelen.

Ben je vrijwilliger en wil je informatie over trainingen, neem dan contact op met breda@humanitas.nl

Bekijk de eerstvolgende basistraining!