Humanitas Samen Sterker

Voor iedereen die zich alleen voelt of iemand verloren heeft.

Wanneer je alleen bent of iemand hebt verloren kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. De vrijwilligers van Humanitas Samen Sterker willen dit graag voor je zijn.

Humanitas Samen Sterker is voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht levensverhaal of leefomstandigheden. Humanitas Samen Sterker is vriendschappelijk en ondersteunend contact bedoeld om sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken.

Het uitgangspunt van Samen Sterker is dat vrijwilligers op grond van hun eigen ervaring en scholing mensen ondersteunen bij het weer zelfstandig oppakken van hun leven.

Samen Sterker heeft als doel: Mensen die zich eenzaam voelen of een verlies hebben geleden een steuntje in de rug te geven. In de periode van maximaal een jaar ondersteunt de vrijwilliger door middel van 1-op-1 contact de deelnemer om de regie over zijn of haar leven weer zelf in handen te nemen. Daarnaast stimuleren we weer actief te worden en samen een sociaal netwerk op te bouwen.

Deze ondersteuning kan via 1-op-1 contact of groepsgewijs.

Groepsondersteuning
In enkele vertrouwelijke en veilige ontmoetingen geven lotgenoten elkaar hulp bij rouwverwerking. Samen kom je verder, dankzij herkenning en erkenning. Er zijn 10 bijeenkomsten, wekelijks een en de groep bestaat uit minimaal vier personen en maximaal zes personen en twee groepsleiders.

Aanmelden voor 1-op-1 of groepsondersteuning? Neem contact op met Marjolijn Dieben (Zie hiervoor de contactgegevens in het blauwe vak hiernaast.)

Vrijwilliger worden? Klik hier.