Humanitas Begeleide Omgangsregeling

Ben je gescheiden? Lukt het niet om  goede omgangsregeling af te spreken? Wij helpen jou en je ex-partner  graag weer verder.

Is na je echtscheiding een omgangsregeling nog niet gelukt? Wij helpen jou en je ex-partner verder. Want beide ouders willen het beste voor hun kinderen. Ook bij een echtscheiding. Een onderdeel daarvan is afspraken maken over zorg en opvoeding. Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt je daarbij.

Een kind heeft recht op contact met jullie allebei. Toch kan het gebeuren dat spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders. Ze houden geen dossier bij.

Hoe gaat het?
Een coördinator begeleidt de oudergesprekken. De uitwonende ouder heeft bij de eerste contacten – op een neutrale plek – apart contact met het kind, begeleid door de vrijwilliger. Waar nodig haalt en brengt de vrijwilliger het kind.

De vrijwilliger die jullie helpt, treedt steeds wat verder terug. Net zolang totdat jullie, als ouders, een omgangsregeling hebben kunnen treffen. De ondersteuning  kent een gefaseerde opbouw en duurt gemiddeld drie tot zes maanden.

Voor wie is het?
Het project is bedoeld voor gescheiden ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar die in de gemeente Arnhem, Duiven, Rheden, Rijnwaarden of Zevenaar wonen. Er is geen of een moeizame omgang tussen het kind en de uitwonende ouder.

Een voorwaarde voor slagen is dat beide ouders zich inzetten en met te werken aan een omgangsregeling. Het is de bedoeling dat je samen met de vrijwilliger toe werken naar een zelfstandige omgangsregeling.

Wil je ook samen op weg naar een goede omgangsregeling voor je kind(eren)?

Neem dan contact op met de coördinator in jouw gemeente. 

De contactgegevens vind je in het blauwe vak hiernaast.

Coördinatoren gemeente Arnhem, Duiven, Rheden, Rijnwaarden & Zevenaar
Ellen Gerrits

Leo Heldens

Onze coördinatoren staan je graag te woord.