Home-Start De Liemers en Rheden

Heb je een jong gezin, dan maak je veel voor het eerst mee. Vind je dit spannend? Een vrijwilliger van Home-Start kan je helpen!

In elk gezin komen wel eens spanningen voor. Bijvoorbeeld door ziekte, overbelasting, problemen met kinderen, partner, werk of geld. Vaak kun je dat prima zelf oplossen. Zo niet, dan is een luisterend oor of helpende hand heel fijn. Niemand in de buurt? Doe dan een beroep op Home-Start. Wij zijn er vanaf 28 weken zwangerschap van de moeder of voor gezinnen met minstens één kind tot 17 jaar.

Bij Home-Start werken we met een wetenschappelijk bewezen effectief programma. De vraag van de ouder(s) is het uitgangspunt. Een vrijwilliger bezoekt het gezin een dagdeel per week. De vrijwilliger heeft zelf ervaring met het opvoeden van kinderen en heeft een voorbereidende training gevolgd. 

Home-Start heeft als doel om te voorkomen dat alledaagse problemen van ouders met jonge kinderen uitgroeien tot langdurige problemen. Home-Start wil kinderen een goede start bieden. Uiteindelijk hopen we dat:

  1. Ouders hun opvoedcompetenties vergroot hebben en minder opvoedstress ervaren.

  2. Het gedrag van kinderen is verbeterd evenals de relatie tussen ouders en kinderen.

  3. Ouders gebruik maken van praktische en emotionele steun van mensen uit hun sociale netwerk.

Wat kun je verwachten?

  • Ondersteuning van een vrijwilliger bij jou thuis.

  • Persoonlijke aandacht, ondersteuning bij de opvoeding en bij praktische zaken.

  • De vrijwilliger biedt je vertrouwen.

  • De ondersteuning van Home-Start is voor de deelnemer kosteloos. 

Waar?

In een aantal gemeenten in onze regio zijn Home-Start projecten. In de regio Rheden wordt Home-Start aangeboden in de gemeenten Rheden, Dieren, Velp, De Steeg, Rozendaal en Ellecom. In de regio de Liemers wordt Home-Start aangeboden in de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. 

 

Aanmelden?

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met een van onze coördinatoren via home-start.deliemers@humanitas.nl of 0316 - 24 16 32.

Wat is Home-Start?

Deze video laat zien wat Home-Start is en wat de ervaringen van deelnemers zijn.

//www.youtube-nocookie.com/embed/k7PEiGI70EE