Rijn-IJssel

Humanitas Steun bij Verlies

Rouwverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Een vrijwilliger van Steun Bij Verlies helpt en toont begrip..

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij Verlies reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Het uitgangspunt van Steun bij Verlies is dat vrijwilligers op grond van hun eigen ervaring en scholing mensen helpen met het omgaan van een verlies, steun bieden in het rouwproces en hierin 'een eindje meelopen....'. Deze 'steun' wordt geboden in de vorm van individuele gesprekken met de deelnemer of door telefo­nisch contact. Hierbij is geen sprake van therapeu­tische begeleiding. Belangrijk is dat de vrijwilliger uit eigen ervaring weet wat het betekent om met een dergelijk groot verlies verder te moeten leven, bereid is om te luisteren en de privacy van de bezoekvragers weet te waarborgen.

Het project wordt aangestuurd door vrijwillige coördinatoren. Er is professionele ondersteuning door de consulent van het District Oost van Humanitas.

Waar en Aanmelden

Steun bij verlies wordt aangeboden in de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal. Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u contact opnemen met de coördinator: Olivia Sprock, telefoon 06- 351 20 145; of email via de mail van de afdeling Rijn-IJssel rijn-ijssel@humanitas.nl