Rijn-IJssel

Alex Timmer

Bestuurslid met portefeuille PR & communicatie

Drie vragen aan Alex:

Wie ben ik
Mijn naam is Alex Timmer, 37 jaar en woon alweer meer dan 15 jaar in Arnhem. Naast deze bestuursfunctie ben ik ook museumdocent in het Watermuseum en ondernemer op het gebied van communicatie. In al mijn functies komt mijn passie voor woordgebruik en contact maken meer dan van pas. In mijn vrije tijd beweeg ik graag, vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren en verwen ik vrienden graag met lekker eten. (En nog tig dingen, maar die kun je altijd vragen J)

Waarom bestuurswerk voor Humanitas
Een jaar of 10 geleden zag mijn leven er heel anders uit. Ik, ik, ik was het voornaamste onderwerp. Totdat ik in contact kwam met het chat-project van Humanitas. In no-time was ik vrijwilliger en stond ik met groot plezier mensen te woord die het een stuk moeilijker hadden dan ik. Na verloop van tijd kwam ik in dienst van hetzelfde project en mocht ik bijna 3.5 jaar mensen trainen en begeleiden om te doen wat ik zelf met groot plezier had gedaan. Toen ik medio 2015 op internet zocht naar “bestuursfunctie Arnhem” kwam Humanitas als eerste naar boven en heb ik geen seconde verder gezocht.

Wat wil je bereiken?
Humanitas Rijn-IJssel is een afdeling die al ruim 70 jaar in Arnhem actief is. Echter door verschillende verschuivingen van gebieden en besturen leek ze haar eigen identiteit een beetje kwijtgeraakt. Mijn doel is om mee te bouwen aan een bestuur dat goed contact heeft met coördinatoren, vrijwilligers, leden en samenwerkingspartners. Ruimte voor eigen identiteit, maar met een gezamenlijk doel.

Wil je Alex iets vragen of vertellen? Je kunt hem bereiken op het mailadres ikben@alextimmer.nl of telefonisch 06-39753197