Rijn-IJssel

Carla Huijsing

Bestuurslid met portefeuille Samen Sterker

Drie vragen aan Carla:

Wie ben ik
Mijn naam is Carla Huijsing, geboren in 1955 in Badhoevedorp. Tot 1993 heb ik in en rondom Amsterdam gewoond en gewerkt. Daarna ben ik naar ’s-Hertogenbosch verhuisd en eind 2017 heb ik de Bossche Bollen omgeruild voor Arnhemse meisjes. Mijn hele loopbaan heb ik gewerkt in de transport en logistiek waarvan de laatste 20 jaar als ZZP-er in de zorglogistiek. Nu werk ik met veel plezier weer in loondienst als verzuimmedewerker bij het begeleiden van zieke werknemers.

Waarom bestuurswerk voor Humanitas
De waarden van Humanitas passen perfect bij mijn persoonlijke waarden: gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, eigen regievoering, gericht op de vraag van de deelnemer. Daarom ben ik in ’s-Hertogenbosch ruim 6 jaar bestuurslid geweest. En, zodra ik een beetje ingeburgerd was in Arnhem heb ik contact gezocht met Humanitas Rijn-IJssel, waar de portefeuille Samen Sterker vrij kwam. Maar allesbepalend voor mijn keuze voor Humanitas is de grote betekenis van de inzet van de Humanitas vrijwilligers. Dat bewijzen uitspraken van deelnemers als: “Het was heerlijk met iemand te praten, die geen oordeel had” of “ eindelijk iemand, die er voor mij is” en “door het wekelijkse bezoekje, voelde ik me de hele week blij.”

Wat wil je bereiken?
Zo goed mogelijk de coördinatoren en vrijwilligers van Samen Sterker te ondersteunen bij het invullen van de vragen van de deelnemers. Rondom eenzaamheid en verlies bestaan veel taboes en is er schaamte. Daarom is samenwerking met andere lokale organisaties en overheden op deze gebieden belangrijk. Om met professionele en vrijwillige aandacht de mensen die een steun in de rug nodig hebben weer op weg te helpen. Daar lever ik graag een bijdrage aan omdat ik daar energie van krijg!

Wil je Carla iets vragen of vertellen? Je kunt haar bereiken op het mailadres samen.sterker.rijnijssel@gmail.com