Vrijwilliger worden?

Vrijwilligers doen ertoe!

Als vrijwilliger kun je mensen in jouw omgeving die het even hard nodig hebben ondersteunen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Wij kennen drie soorten vrijwilligers:  uitvoerende, coördinerende en bestuurlijke vrijwilligers. Elk soort vrijwilliger heeft zijn eigen rol bij het plannen, organiseren en uitvoeren van het vrijwilligerswerk.

Wat vragen we?
Hoeveel tijd en energie je wilt steken in het vrijwilligerswerk is afhankelijk van jouw wensen en persoonlijke situatie.  Ook de vaardigheden die je nodig hebt verschillen per project. Humanitas heeft echter een aantal basisvoorwaarden waaraan alle vrijwilligers moeten voldoen: je werkt volgens de kernwaarden en doelstellingen van de vereniging, je neemt deel aan de introductiecursus bij jou in de buurt, je beschikt over de juiste kwaliteiten en vaardigheden (aangevuld met een basiscursus) , je bent 16 jaar of ouder, je bent bij voorkeur vier tot acht uur per week beschikbaar, je neemt deel aan (bij-)scholing en werkoverleg. Voor sommige specifieke taken is een verklaring van goed gedrag vereist.

Wat bieden we?
Om jouw werk als vrijwilliger goed te kunnen doen moeten een aantal zaken goed geregeld zijn. Humanitas biedt je als vrijwilliger: een introductiebijeenkomst;  specifieke trainingen en cursussen; regelmatig terugkombijeenkomsten en deskundige begeleiding/ persoonlijke aandacht; WA-verzekering; onkostenvergoeding; gratis lidmaatschap en het magazine ‘Van Mens tot Mens’. Ook zorgen we voor een veilige werkomgeving. Een klachtenreglement en gedragscode dragen hieraan bij.

Ben je nieuwsgierig naar welke mogelijkheden we precies hebben? Bekijk onze vacatures