BOR

Als ouders wil je het beste voor je kinderen, ook bij een echtscheiding. Een onderdeel daarvan is het vastleggen van afspraken over zorg en opvoeding.

Soms staan spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg. Dan helpen onze getrainde vrijwilligers je graag verder. Zij gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders. Zij houden geen dossier bij.

De ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden. De vrijwilliger die jullie helpt, treedt steeds wat verder terug. Net zolang totdat jullie, als ouders, een omgangsregeling hebben kunnen treffen.

Humanitas BOR werkt met ervaren, betrokken en gemotiveerde vrijwilligers. Na een intensieve training worden zij door de coördinator gekoppeld aan ouders en kinderen. Voorop staat dat de vrijwilligers er in het belang van het kind zijn. De vrijwilligers werken op basis van gelijkwaardigheid met ouders en kinderen.

Begeleide Omgangsregeling (BOR) is onderdeel van het programma Humanitas BOR in het thema Opvoeden

Klik hier voor meer informatie over Opvoeden

Hulp nodig bij de omgangsregeling?

Aanmelden

Het is noodzakelijk dat beide ouders zich aanmelden bij de coördinator van BOR Humanitas (a.vanvelzen@humanitas.nl). Er kan dan een intakegesprek met de ouders volgen. Aan het intakegesprek en de begeleiding door vrijwilligers zijn geen kosten voor ouders verbonden.