Get a Grip Rijnland

Humanitas Get a Grip ondersteunt jongeren tussen de 16 en 24 jaar anoniem bij geldzaken.

Vanaf je zestiende krijg je serieus te maken met geldzaken. En vanaf je achttiende jaar krijg je nog meer verantwoordelijkheden en verplichtingen.

Denk maar eens aan je zorgverzekering regelen en je telefoonabonnement zelf betalen. Je gaat misschien op jezelf wonen en een lening afsluiten voor je studie.

Het overzicht behouden of je geldzaken op orde brengen kan lastig zijn. Veel jongeren ervaren dit. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 1 op de 5 jongeren hier tegenaan loopt. De gevolgen kunnen bijvoorbeeld zijn dat je in de schulden raakt, stress ervaart of stopt met je opleiding.

Herken je hierin, of wil je dit voorkomen? Meld je dan aan voor Get a Grip. Als je dit doet, word je gekoppeld aan een vrijwilliger, en heb je regelmatig anoniem, online contact in een beveiligde online omgeving. Wij ondersteunen je met het op orde brengen van jouw geldzaken, en bieden een luisterend oor.

Woon je in Leiden of de Duin en Bollenstreek en omgeving en ben je tussen de 16 en 24 jaar? Dan staan de vrijwilligers van Humanitas voor je klaar.

Aanmelden.

Om je aan te melden voor de Thuisadministratie kan je het aanmeldformulier invullen.

Of stuur een email naar Hanneke Kuipers via h.kuipers@humanitas.nl met daarin je contactgegevens, geboortedatum en een kort verhaal over je situatie en waar je hulp bij nodig hebt.  

Stel je vraag hier. 

Heb je een vraag over financiële zaken? Over bijvoorbeeld studiefinanciering; collegegeld; uitkering; huur- of zorgtoeslag; verzekeringen, energierekening, abonnement of andere financiële zaken. Stuur een appje naar 06-82012869. Je vraag zal dan binnen een week worden beantwoord.

Get a Grip, iets voor jou?

Bekijk het filmpje!

//www.youtube-nocookie.com/embed/LUFOYmrKlu0