Humanitas Home-Start

Heb je een jong gezin, dan maak je veel voor het eerst mee. Vind je dit spannend? Een vrijwilliger van Home-Start kan je helpen.

In elk gezin komen wel eens spanningen voor. Bijvoorbeeld door ziekte, overbelasting, problemen met kinderen, partner, werk of geld. Vaak kun je dat prima zelf oplossen. Zo niet, dan is een luisterend oor of helpende hand heel fijn. Niemand in de buurt? Doe dan een beroep op Home-Start. Voor gezinnen met in elk geval één kind van zeven jaar of jonger.

Hoe maken we een koppeling?  

Na aanmelding, neemt de coördinator contact met je op. Er volgt dan een kennismakingsgesprek om te kijken wat je wil. Bedenktijd of ervan afzien kan altijd. Dan koppelt de coördinator je met een vrijwilliger. Als er geen klik is, dan regelen we een andere vrijwilliger. Na twee maanden vraagt de coördinator aan allebei of de klik er nog steeds is.

Hoe vaak en hoe lang?

In principe één dagdeel per week. Gemiddeld een jaar.

Werkt het?   

Uit internationaal onderzoek blijkt dat 60% van de gezinnen die een tijd zijn ondersteund door de Home-Start vrijwilligers niet meer in de problemen terugvallen.

Wat houdt de steun van Humanitas in?   

Vaak is het gewoon even bijkletsen, kijken of je samen prioriteiten kan stellen voor die dag, samen koffie drinken, er met de kinderen even uit etc. De Home-Start manier is gebaseerd op geduld en het vertrouwen in de kracht van de moeder en/of vader.

Bijzondere vereisten voor vrijwilliger   

Eigen opvoed- en levenservaring. 

Meer informatie en aanmelding voor hulp of als vrijwilliger

Home-Start locaties zijn verdeelt in regio's. Zie hieronder voor jouw regio:

 

Home-Start Duin en Bollenstreek

Bel of mail gerust en vrijblijvend met de coördinator Amber van Tetterode. 
a.vantetterode@humanitas.nl / 06-28 62 17 40

Home-Start Nieuwkoop

Nieuwkoop neemt geen nieuwe aanvragen meer aan. Indien u woonachtig bent in Nieuwkoop verwijzen we u door naar de gemeente of het CJG. Advies nodig bel of mail met de "nu nog" coordinator Hannah Witteveen. h.witteveen@humanitas.nl / 085-0448400

Home-Start Leidse regio

Bel of mail gerust en vrijblijvend met de coördinator Orpen Duregger.
o.duregger@humanitas.nl / 085-0448400

Home-Start Alphen a/d Rijn

Bel of mail met de coordinator Hannah Witteveen. h.witteveen@humanitas.nl / 085-0448400 

Home-Start Leiden

Bel of mail gerust en vrijblijvend met de coördinator Martine Scholtes.
m.scholtes@humanitas.nl / 085-0448400