Rijnland

Humanitas Maatjes Match Leiden

Wil je meer contacten met mensen?  Met een maatje ga je gezellig op stap en doe je leuke dingen. Het geeft je zelfvertrouwen.

Match is een maatjesproject gericht op jongeren uit Leiden en omstreken met een licht lichamelijke en/of verstandelijke beperking, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Je hebt door je beperking behoefte aan een extra steuntje in de rug door met een maatje leuke dingen te doen. 

Samen met een van onze vrijwilligers – jouw maatje –  ga je eropuit. Gewoon lekker ontspannen. Wandelen of winkelen, bijvoorbeeld. Of een museum bezoeken. En natuurlijk kun je praten over wat jou bezighoudt. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven dat je nodig hebt om je eigen contacten op te bouwen.

Wie zoeken we?

Wij zoeken vrijwilligers, bijvoorbeeld studenten aan de Hogeschool Leiden van de afdeling Social Work (SPH of MDW) of aan het ROC Leiden. Jij, als vrijwilliger, krijgt een intensieve training van drie dagdelen. Na deze training zul je gedurende een dagdeel per week gekoppeld worden aan een jongere voor een periode van ongeveer een jaar.

Wat doe je?

Je zult wekelijks met elkaar afspreken, gezellige activiteiten ondernemen en samen praten. Vooraf wordt besproken op welk gebied de jongere ondersteuning kan gebruiken, zodat dat onderwerp in beeld blijft en er aan deze coachvraag gewerkt kan blijven worden.

Begeleiding

Je wordt begeleid door een projectcoördinator, aan wie je na elke afspraak met de jongere een kort dagverslag rapporteert. Daarnaast is er regelmatig contact tussen jou en en de coordinator. Een keer in de 6 weken komen de maatjes bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Het project valt onder het bestuur van Humanitas Rijnland.

Waarom vrijwilliger?

Je kunt in korte tijd een groot verschil maken in iemands leven door samen iets te ondernemen waarvoor anders geen of nauwelijks mogelijkheid is! Meld je dan ook aan als vrijwilliger bij dit team van bijna 15 vrijwilligers.

Meer informatie en aanmelding voor hulp of als vrijwilliger

Bel of mail gerust en vrijblijvend met één van onze coördinatoren Maatjes Match Leiden:

Boukje Nieuwenhuizen / b.nieuwenhuizen@humanitas-rijnland.nl / Tel. 071-5170904

Katja Willems / k.willems@humanitas-rijnland.nl / Tel. 06-48350140