Blog over Lotte en Sara

Een Maatje even spannend maar zo leuk!

Beste lezers,

Wij zijn Lotte en Sara, twee jonge meiden die samen gekoppeld zijn door het Maatjesproject voor jongeren van Humanitas. Ik (Lotte) ben veertien jaar oud en zit momenteel niet op school. Daarom ben ik door Jeugdzorg doorverwezen naar het Maatjesproject. Ik (Sara) ben 21 jaar oud en studeer Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (SPH) en zit momenteel in mijn tweede studiejaar. Vanuit school heb ik de opdracht gekregen om voor de duur van één jaar een Maatjesproject te volgen. Zodoende kwam ook ik in aanraking met Humanitas. Door de coördinator zijn wij uiteindelijk gekoppeld. Hieronder schrijven wij beide een stukje over onze ervaring met het Maatjesproject.

Lotte

Sinds oktober 2014 is de koppeling met mijn maatje van start gegaan. We zien elkaar elke donderdag en we doen dan leuke dingen, zoals koken, knutselen, naar het dorp, schilderen, etc.

Ik vind het leuk dat ze komt, omdat we dan leuke dingen kunnen doen. Sara komt elke donderdag en dat vind ik heel leuk, want dan kunnen we leuke dingen doen en ik vind haar ook heel aardig en we hebben het ook heel leuk samen. De koppeling is maar één jaar en ik vind het best jammer dat ze dan weggaat. In het begin dacht ik dat het heel stom was en raar zou zijn om een maatje te hebben. Achteraf ben ik juist blij dat we het leuk hebben samen en leuke dingen doen. Ook vind ik het fijn dat ze tijd voor mij vrij maakt, omdat Sara het zelf ook druk heeft met school.

Sara

Zoals ik hierboven al aangaf is het in het tweede jaar van mijn studie de bedoeling een jaar lang een koppeling te hebben met een maatje, dus via een Maatjesproject. In het begin is het erg wennen om elkaar elke week te zien. Ik vond het namelijk best spannend want je bent er speciaal voor de jongere en je hoopt dan ook dat het goed zal klikken. In ons geval is dat ook zo, gelukkig! Ik vind het elke week weer leuk om af te spreken. Daarbij hebben we ook nog eens gedeelde interesses wat het nog eens extra leuk maakt. We doen allemaal creatieve dingen en tegelijkertijd leren we elkaar steeds beter kennen. Uit de feedback die ik terug krijg van mijn coördinator kan ik opmaken dat de koppeling erg goed verloopt en een positieve bijdrage levert. Ik zelf merk dat ook. Lotte en ik kunnen het over veel dingen hebben en ze maakt goede sprongen vooruit. We zitten nu alweer over de helft van het jaar, de tijd vliegt echt voorbij. Aan de ene kant vind ik dat erg jammer, maar ik heb er ook vertrouwen, omdat het erg goed met Lotte gaat! Als maatje kun je ontzettend veel voor een jongere betekenen! 

Terug naar het nieuwsoverzicht