Persbericht Humanitas Maatjesproject voor jongeren Alphen aan de Rijn

Contactpersoon: Maroeska Olsthoorn, coördinator 
m.olsthoorn@humanitas.nl / 06-48530651 

 

Parkvilla fotografeert met jongeren Humanitas 

Woensdag 20 november heeft vakdocent Jan van Rijn aan koppels van het Humanitas Maatjesproject voor jongeren een fotografieworkshop gegeven. Deze middag zijn zij aan de slag gegaan met het maken van foto’s van stillevens. 

Onwennig kwamen jongeren en vrijwilligers van het Maatjesproject binnen. De meesten waren nooit bij Parkvilla geweest. Na een verhaal over het ontstaan van de fotografie en een paar voorbeelden van foto’s van een stilleven ter inspiratie, gingen de koppels aan de slag. Jan van Rijn had gezegd: “Wanneer je een foto schiet, leg je een situatie vast. Wanneer je een foto maakt, creëer je een mooi plaatje." 

En dat is waar de koppels creatief naar zochten. Na het creëren van een werkplek met goed licht en een kleur achtergrond werd er gepuzzeld met voorwerpen, perspectief, schaduw en compositie. 

Het Maatjesproject voor Jongeren biedt jongeren van 10 – 20 jaar een steuntje in de rug. Vrijwilligers spreken gedurende een jaar wekelijks af met een jongere om samen iets leuks of alledaags te ondernemen. Gezelligheid, vriendschap en vertrouwen staan centraal. 

Vrijwilligers streven ernaar zichzelf na een jaar overbodig te maken. Parkvilla is een plek waar jongeren ontspanning en contacten kunnen vinden. Een cursus volgen is een uitstekende manier om talenten te ontwikkelen. Deze workshop is naast een inspirerende activiteit ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met het brede aanbod van Parkvilla. 

De meeste jongeren en vrijwilligers zijn een paar weken geleden aan elkaar voorgesteld. Het was mooi om te zien hoe ontspannen deze kortlopende koppels met elkaar aan het werk gingen. Eén vrijwilligster tegen de jongere aan wie ze gekoppeld is: "Wat een mooi resultaat, je kunt echt goed een mooi beeld bedenken!”  

De workshop werd afgesloten met het bekijken van elkaars foto’s. Een jongere bij het afscheid: “Dit soort foto’s had ik nog nooit gemaakt, maar ik vond het allemaal leuk.” 

Kijk voor meer informatie op: www.humanitas.nl / www.parkvilla.nl

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht