Humanitas Home-Start Rivierenland

In een jong gezin maak je veel voor het eerst mee. Dat kan leiden tot spanningen. Home-Start helpt. Biedt opvoedingsondersteuning aan gezinnen.

In elk gezin komen wel eens spanningen voor. Bijvoorbeeld door ziekte, overbelasting, problemen met kinderen, partner, werk of geld. Vaak kun je dat prima zelf oplossen. Zo niet, dan is een luisterend oor of helpende hand heel fijn. Niemand in de buurt? Doe dan een beroep op Home-Start.

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Daarom krijg je de ondersteuning die bij jou en je gezin past. Een vrijwilliger komt elke week langs en helpt graag een handje mee bij de opvoeding, biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op nuttige voorzieningen en regelingen. Een vrijwilliger lost niet alle problemen op, maar helpt je wel op weg en geeft jou weer meer zelfvertrouwen. De ondersteuning duurt meestal enkele maanden tot maximaal anderhalf.

Onze vrijwilligers hebben tijd om te luisteren of om een handje te helpen bij praktische zaken. Iets gezelligs doen met de kinderen bijvoorbeeld. Voetballen, of ze helpen met een spreekbeurt. Maar ze kunnen je ook helpen bij het uitbreiden van je netwerk. Zodat je mensen hebt om ervaringen mee te delen over opvoeden en het gezinsleven. Of om nieuwe vriendschappen mee op te bouwen.

Wat kun je verwachten?
* Ondersteuning van een vrijwilliger bij jou thuis
* Persoonlijke aandacht, ondersteuning bij de opvoeding en bij praktische zaken
* De vrijwilliger biedt je vriendschappelijk contact en vertrouwen
* De ondersteuning van Home-Start is gratis

Hoe werkt het?
Na je aanmelding heb je een kennismakingsgesprek met de Home-Start coördinator. Je vertelt waar je graag hulp bij wil krijgen. Zo kan de ondersteuning worden afgestemd op wat voor jou en  of jouw gezin  nodig is. De coördinator zoekt een vrijwilliger die past bij jou en je situatie. Jouw vrijwilliger komt één keer per week bij je langs voor een periode van minimaal drie maanden. Daarna is de duur afhankelijk van jouw behoefte.

Waar zitten we:
Buren; Culemborg; Maasdriel; Neder-Betuwe; Tiel; West Betuwe en Zaltbommel

Meer weten?
Wil je je aanmelden of meer informatie? Neem dan contact op met een van onze coördinatoren.
Zie contactgegevens rechterkolom.